Tavada Kremalı Somon

Tavada Kremalı Somon Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça somon dilim fileto
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml krema
  • 5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Tavada Kremalı Somon Nasıl Yapılır?

  • Yapışmaz yüzeyli, tercihen döküm tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca zeytinyağı ile birlikte somon filetoların her iki tarafını 5’er dakika kadar kızartın.
  • Somon filetoları tavanın içinden alıp kenarda bekletin.
  • Aynı tavada tereyağını eritin. Sarımsakları ve unu ekleyip karıştırın. Ardından kremayı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek hızlıca karıştırın.
  • Taze çekilmiş karabiberi, limon suyunu ve dereotunu ilave edip tekrar karıştırın. Kenarda beklettiğiniz somon filetolarını bu sosun içine yerleştirin.
  • Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. En son rendelenmiş parmesan peyniri ve pul biber serperek servis yapın.

Hakkında Lezzet

Check Also

Sadece Su İle Puf Puf Susamlı Pastane Poğaçası (Videolu)

Tarifin tüm detaylarını görmek için: Sadece Su İle Puf Puf Susamlı Pastane Poğaçası (Videolu) Nefis …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir