Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar (tuz ile haşlanmış)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharların sert saplarından ayırıp tuzlu suda haşlayalım. Süzgeçte bekletelim iyice suyunu salsın 1 gece dolapta beklerse suyu kalmıyor sıcağıyla yapınca cıvık oluyor.
- Yumurta, soda, karbonat çırpılır un eklenir tuz ve baharatlar eklenir çırpılır karnabaharları yoğuralım elimizle unlu karışıma ekleyelim iyice karıştıralım.
- Tavamıza yağ koyup ocağı yakalım harçtan kaşıkla tavaya koyalım kalın olmasın kaşıkla düzeltelim yuvarlak olmasına gayret edin. Arkalı önlü kızartalım.
Not:soda ve karbonat yağ çektirmiyor mideyi rahatsız etmiyor.
Karnabahar Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı





