Hünkâr Tarhana Çorbası Malzemeleri 350 gr süzme yoğurt 1 bayat ekmek 2 dilim bayat ekmek 3 su bardağı et suyu 50 gr tereyağı Tuz, kırmızı ...

Hünkâr Tarhana Çorbası Tarifi

Hünkâr Tarhana Çorbası Malzemeleri

  • 350 gr süzme yoğurt
  • 1 bayat ekmek
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 3 su bardağı et suyu
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz,
  • kırmızı tozbiber

Hünkâr Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin.Karışımı 8 saat bekletin.Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.Tuz serpin.Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin.
  2. İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın.Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin.Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.

Hakkında Lezzet

Check Also

Sadece Su İle Puf Puf Susamlı Pastane Poğaçası (Videolu)

Tarifin tüm detaylarını görmek için: Sadece Su İle Puf Puf Susamlı Pastane Poğaçası (Videolu) Nefis …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir