Margarini tencerede eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyin, soğan pembeleşmeye başladığında unu, yeterince tuzu ve salçayı ekleyip karıştırın. Suyu ila...

Ebegümeci Çorbası Tarifi

Ebegümeci Çorbası Malzemeleri

  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 8 su bardağı su
  • tuz
  • 250 gr. kurutulmuş ebegümeci
  • yarım çay bardağı haşlanmış nohut
  • yarım çay bardağı haşlanmış kurufasulye
  • yarım çay bardağı yeşil mercimek

Ebegümeci Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Margarini tencerede eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyin, soğan pembeleşmeye başladığında unu, yeterince tuzu ve salçayı ekleyip karıştırın.
  2. Suyu ilave edin, su kaynamaya başladığında mercimeyi ekleyin, mercimek yarı yarıya piştiğinde, nohutu, fasulyeyi ve iri parçalar halinde kurutulmuş ebegümeciyi ilave edin, bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden indirin, sıcak servis yapın.

Hakkında Lezzet

Check Also

Sadece Su İle Puf Puf Susamlı Pastane Poğaçası (Videolu)

Tarifin tüm detaylarını görmek için: Sadece Su İle Puf Puf Susamlı Pastane Poğaçası (Videolu) Nefis …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir